Menjetek és licitáljatok :)) vagy legalább nyomjátok fel az összegeket. Nekem vannak favoritjaim, van egy személyes is, akit ahogy feltöltik a sütijét azonnal promótálni fogok itt is :) És tiszteletből ma a Sütés Napját tartom négyszemélyes kis konyhánkban ezen az esős-szomorkás napon. Így mi is felmelegszünk meg a lakás is. És ha licitálunk egy-egy sütire, akkor a cél kicsit a szívünket is felmelegíti.
A legnagyobb sós kedvenceimet sütöm ma: a vajas és a fokhagymás zsömlét, meg egy kenyeret. Nameg a fiúknak leszakítottam egy kis darabot a fokhagymás tésztából, úgyhogy ők elkészítették az ebédjüket pizza formában.az eddigi kedvenceim: (fenntartva, hogy a többi is mind-mind isteni)
Hennamintás-kékszőlős-marcipános csoda
Dijoni puszedli
Klasszikus nagyitidéző hókifli
Bodzás-rozmaringos rózsakalács
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS MEGÉRKEZETT:
Salsa csavartkalácsa :))))
nyugodtan vádolhattok elfogultsággal. Ugyanis ismerem őt. Ő a narancslekváros csaj. És azon túl, hogy ismerem, több alkalommal személyesen is megkóstolhattam a kreálmányait. Például a fehércsokis zöldbabfagyiját vagy a dinnyesorbetet. Ezérthát azt gondolom, hogyha a csavart kalácsa is olyan hozzávalókból, olyan lelkesedéssel és olyan kreativitással készül, ahogy az általam kóstoltak, akkor nincs az a pénz amit meg ne érne:))))))
Mivel úgy nagyjából egy óra alatt el is készültem a sütéssel, feldobom hát a végeredményeket. Érdemes egyszerre készíteni, mert amíg sül az egyik, addig megkel a másik, és a készítése ily oly egyszerű, hogy mehet párhuzamosan. Lesz tehát egy vajas zsömle, ami tökéletesen illik mint a mézes-lekváros reggelihez, mint pedig a tükörtojásos, salátás, fűszervajas, padlizsánkrémes, vagyis sós megoldásokhoz. A fokhagymás fűszeres zsömlét a felnőtt szakasznak szántam, de a fiúk is megkóstolták, rákattantak, úgyhogy kénytelen voltam megnyírbálni az eredeti receptet, hogy ne kapjanak azonnal gyomorfekélyt a fokhagymamennyiségtől. Sajnos mivel Laci egy lelkes fűnyírás közben a fokhagymaszáraimat is lecsetkelte, ezért komoly kutatómunkát igényel majd tőlem, hogy a sajátjaimat megtaláljam :)
Vajas zsömle:
3 bögre finomliszt,
1 csipet só,
1 csomag sütőpor,
1 ek. porcukor
12,5 deka vaj,
fél bögre tej
1 tojás
Sütőt 180 fokra előmelegítem, összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket, összeöntöm és hozzáadom a lágy vajat. Összegyúrom, másfél centi vastagra nyújtom, cca. 5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatom és 20 percig sütöm.
Fokhagymás-fűszeres zsömle
45 deka finomliszt,
12 fokhagymagerezd az eredeti receptben, de a sáskák miatt csak 5 darabbal készítem,
3,5 dl tej,
1 tojás elhabarva,
1 ek. só,
1 zacskó szárított élesztő,
1 tk. szárított fűszerkeverék (majoranna, oregano, bazsalikom stb.)
2 ek. napraforgóolaj
darabos só és egy pici tej
A fokhagymagerezdeket a tejben 15 percig főzöm, majd az egészet turmixolom, és félreteszem hűlni. A lisztet tálba szitálom, hozzáadok minden száraz hozzávalót. Hozzáadom a tojást és az olajat, majd végül a tejet folyamatosan öntve dagasztókarral keverem egy negyed órán keresztül. Ebben a fázisban vettem le a fiúknak 1-1 darabot a pizzához. Amíg a másik sül, addig kelesztem, majd jól megdögönyözöm, kis kerek cipókat formázok belőle, bevágom, tejjel megkenem, a sóval megszórom és 200 fokon 20 percig sütöm (pont ennyi kell a kispizzának is).
Dorkám, nagyon rendes dolog tőled, hogy külön postot indítottál a segítsütinek! JÓ sütögetést a fiúkkal!
VálaszTörlés:)))))))))))) licitáltam a tiédre, de mire megírtam a posztot, addigra lekőröztek szerintem, mindjárt megnézem :)
VálaszTörlésKöszönöm a promótálást a többi segítsütő anyuka nevében is.
VálaszTörlés