Oldalak

2010. szeptember 18., szombat

A húszperces ebéd


Na jó, huszonöt:) És esküszöm, hogy egyáltalán nem erre készültem. Kísérletezem valamivel, de ezt most hagyjuk. Igen titokzatoskodom :) Szóval elmentem nagybevásárolni. És vesztemre felfedeztem, hogy az afrikai harcsa és a pisztráng le van árazva. Vesztemre, mert azonnal új ebédtervet kellett kovácsolnom. És nemcsak, hogy újat, de nagyon gyorsat is. A nagybevásárlásból hazaérve óriási nyomás nehezedik arra az anyukára, aki meggondolatlanul nem főzött valamit már hajnalban, mely aztán a játszóházban megfáradt csemeték elé tétetik. Na én kávézgatással és lekvároszsömle - csúnyán mondom - zabálással töltöttem a reggelt, meg magunkat. Fenti fotókon ebéd gyanánt egy szelet afrikai harcsa látható, olívaolajban, fehérborsban, reszelt citromhéjban és citromlében fürdetve, 200 fokon 20 perc alatt megsütve, 5 perc alatt fólia nélkül megpirítva. Közben nagylángon sósvízforralás, melybe 2 zacsi jázminrizs zuttyan, mellé 3 nagyobb darab keresztben bekarcolt paradicsommal. Paradicsomok 3 perc után kimásznak, a rizs 16 percet tölt a fedő alatt. Paradicsomok meghámozódnak, 2-3 ek. száraz fehérborral, 3 ek. natúrjoghurttal, 1 ek. akácmézzel, 1 ek. balzsamecettel, egy kis szelet chilipaprikával, sóval és borssal összeturmixolódnak. a 25. percben pedig összeáll a kép, mármint a fenti :) A citromos afrikai harcsa jázminrizzsel és pikáns paradicsommártással. A pisztrángok még a hűtőben pihennek. Holnap boldogan sétálnak az asztalra, bazsalikommal, hagymaszeletekkel, citrommal és paradicsommal hasonlőve.

2 megjegyzés:

  1. érdekes megfigyelni, hogy az előretervezettekhez képest nálunk is akkor van villámgyorsan átvariált menü, ha vmi ákszijós halacska jön velünk szemben a boltban :)) imádom a pisztrángot, stop, holnap délben érkezem. Stop. :)

    VálaszTörlés
  2. Elfogyott. Stop. De azért gyere, csak hozzál. stop. :))))))))))

    VálaszTörlés