Na jó, huszonöt:) És esküszöm, hogy egyáltalán nem erre készültem. Kísérletezem valamivel, de ezt most hagyjuk. Igen titokzatoskodom :) Szóval elmentem nagybevásárolni. És vesztemre felfedeztem, hogy az afrikai harcsa és a pisztráng le van árazva. Vesztemre, mert azonnal új ebédtervet kellett kovácsolnom. És nemcsak, hogy újat, de nagyon gyorsat is. A nagybevásárlásból hazaérve óriási nyomás nehezedik arra az anyukára, aki meggondolatlanul nem főzött valamit már hajnalban, mely aztán a játszóházban megfáradt csemeték elé tétetik. Na én kávézgatással és lekvároszsömle - csúnyán mondom - zabálással töltöttem a reggelt, meg magunkat. Fenti fotókon ebéd gyanánt egy szelet afrikai harcsa látható, olívaolajban, fehérborsban, reszelt citromhéjban és citromlében fürdetve, 200 fokon 20 perc alatt megsütve, 5 perc alatt fólia nélkül megpirítva. Közben nagylángon sósvízforralás, melybe 2 zacsi jázminrizs zuttyan, mellé 3 nagyobb darab keresztben bekarcolt paradicsommal. Paradicsomok 3 perc után kimásznak, a rizs 16 percet tölt a fedő alatt. Paradicsomok meghámozódnak, 2-3 ek. száraz fehérborral, 3 ek. natúrjoghurttal, 1 ek. akácmézzel, 1 ek. balzsamecettel, egy kis szelet chilipaprikával, sóval és borssal összeturmixolódnak. a 25. percben pedig összeáll a kép, mármint a fenti :) A citromos afrikai harcsa jázminrizzsel és pikáns paradicsommártással. A pisztrángok még a hűtőben pihennek. Holnap boldogan sétálnak az asztalra, bazsalikommal, hagymaszeletekkel, citrommal és paradicsommal hasonlőve.
érdekes megfigyelni, hogy az előretervezettekhez képest nálunk is akkor van villámgyorsan átvariált menü, ha vmi ákszijós halacska jön velünk szemben a boltban :)) imádom a pisztrángot, stop, holnap délben érkezem. Stop. :)
VálaszTörlésElfogyott. Stop. De azért gyere, csak hozzál. stop. :))))))))))
VálaszTörlés