Oldalak

2011. január 14., péntek

Turbóvendégvárás



Abból is látszik, hogy tavasz van, hogy egyre-másra jelentkeznek be a tél elején eltűnt gyerekes ismerőseim. A mai 12 fok rögtön felébresztette téli álmot alvó ismerőseimet, s egyikük úgy döntött, hogy meg is látogat minket. Egy órával az érkezése előtt jelentette be, hogy sártenger ide vagy oda, elhajóznak hozzánk. Mivel ebédet csak kis mennyiségben készítettem a gyerekek számára és nem akartam nekiállni még egy adag elkészítésének, ezért késői uzsonna gyanánt a felnőtteknek grillezett zöldséges-sajtos falatkákat a kicsiknek pedig bounty pudingot készítettem. Egy óra alatt mindkettő simán elkészül, feltéve, hogy minden van hozzá a lakásban. A falatkás kajában a főszereplő a fokhagymás, grillezett cukkini volt, ami egy kis meleg, nyárias hangulatot csempészett az egészbe:) eszembe is juttatta a tavalyi cukkinidömpinget :) az akkor készített savanyúság egyébként a mai ebédnél is nagy sikert aratott, úgyhogy mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki, amikor eljött az ideje. Reggel lecsaptam az etyeki tejtermelős kocsira, ahol vettem egy fél kilónyi isteni finom bazsalikomos sajtot, ez is rákerült a falatkákra. A cukkinikarikákat jól besóztam, beborsoztam és nagyon jó minőségű olívaolajban megpirítottam. A héjától az olaj gyönyörű zöld színt kapott, amiben megpirítottam a karikára vágott bagettszeletek két oldalát. Mindegyikre tettem egy szelet cukkinit, egy szelet sajtot, rukkolát és paradicsomot. A bounty puding történte régre nyúlik vissza. Még gyerekeim sem voltak, amikor egyszer otthon becsibészeltem magam egy szelet Bounty csokira, és nem volt elérhető távolságban. Kénytelen voltam rögtönözni egy megfelelő helyettest. Akkor rendes pudingot használtam és a tejes részbe kókuszreszeléket. Mostanra kikupáltam, 90%-os étcsokit használtam melaszos barnacukorral és egy nagyon kicsi őrölt szegfűszeggel, a kókuszos részbe pedig fehércsoki és kókusztejpor is került. A receptekkel holnap érkezem :) szép estét Nektek!

6 megjegyzés:

  1. nagyon gyorsan nyomassad ezt a pudingot, anyukám!! ezt a cukkinis cuccot nyáron hetente 2x tuti becsempészem az étrendembe, eccerűen imádom :))

    VálaszTörlés
  2. már csak holnap fogom tudni, mert vizsgázom és még bele sem néztem, de pedzed a szemed :) fent lesz megígérem :)

    VálaszTörlés
  3. Khmm, asszem valamelyik nap spontán meglepünk Benneteket, légy résen :)))).

    VálaszTörlés
  4. bármikoooooooooooooooooooooooooooor!!!!!:))))) gyertek! jár hozzá választható latte vagy capuccino, nameg egy szippantás a jóból :)))

    VálaszTörlés
  5. :)))))))))))))
    Meglepés elhalasztva, Csongi is bepöttyöződött. Hacsak nem kértek Ti is pöttyöket. :)))))))

    VálaszTörlés
  6. jobbulást a drága Nagyfejűkének:)

    VálaszTörlés