Oldalak

2011. január 3., hétfő

Lasszi karácsonyi feelingben :))


Fura kérést teljesítek :)) Teszem mindezt azért, mert igazán megtiszteltetésnek érzem, hogy elfoglalt, háromgyerekes üzletemberek élvezettel olvasgatják egynémely bejegyzésem, sőt mi több élnek is a lehetőséggel és leadják a receptrendeléseiket. Nem utolsósorban pedig a karácsony utáni fogyókúrámba is remekül beilleszthető ez az egyáltalán nem hideg évszakokra evulálódott italkülönlegesség :) Az eredet ugye mindenki előtt tisztázott, indiai a javából és nagyon nagy ötlet. Nyáron, friss gyümölcsös változatában előszeretettel fogyasztom, de a natúr változata a legfrissítőbb. Én, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül, simán el tudom képzelni jéghidegen, rooibos teával és mézzel. Méltán híres változata a mangólasszi, de vannak még sós variációi is, én ez utóbbival még nem futottam össze, nem is készítettem de igazából késztetést sem érzek arra, hogy egy római köményes változatot leküldjek :) Az általam használt ízesítőanyagok létjogosultsága abból fakad, hogy még mindig ipari mennyiségű méz, narancs és fahéj található itthon. A mézzel azonban csínján kell bánni, mert nem jó ha túl édes, pontosan ettől annyira frissítő ez az egész. Fél liternyi jó minőségű, nagy kiszerelésben kapható joghurthoz 2 dl frissen facsart narancslevet és 2 dl vizet, egy kávéskanál fahéjat és 3 evőkanál akácmézet és egy marék mazsolát tettem a turmixgépbe. Másnap érdemes legelőször hozzányúlni, nem mintha előtte nem lenne finom, de akkora kellőképpen le is hűl és össze is érik. Béla, Hédi kalandra fel :))))

3 megjegyzés:

  1. Na, ezt holnap ki is próbálom, hátha így jobban fogy majd a narancs. Bárányhimlő okán most úgyis két hét karatén vár ránk, valamivel el kell szórakozni itthon. :( Ha szeretnétek báránykákat, ruccanjatok át :))))

    VálaszTörlés
  2. juhhúúúú, akkor nem tudom, hogy most gratuláljak, vagy sajnálkozzak. őszintén szólva én is nagyon szeretnék túllenni rajta, nade épphogy visszatértek a óvodai közéletbe, most fosszam meg őket ettől? :) meg magamat az egygyerekességtől?????? :) isteni finom, remélem segít lendíteni egy kicsit a kedvük alakulásán, jobbulást Nektek!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Már úgyis hozzászoktam, hogy mind a ketten itthon vannak. Milán külön örül neki, hogy meghosszabodott a téli szünete.

    VálaszTörlés