Oldalak

2011. március 27., vasárnap

A gyerek nemzeti identitása...





... ma reggel egy Magyarország formájúra evett tejbegrízben öltött testet. A március 15.-ei ünnepség óta nem telik el nap anélkül - mit nap, úszásóra, oviöltöztetés, vagy egy egyszerű trónolás -, hogy ne hangozzék el a kossuthlajosaztüzentelefogyottaregimentje című klasszikus. Azt már csak utólag vettem észre, hogy szó szerint öntudatlanul (ez a reggeli természetes állapotom), egy pirosfehérzöld színkombinációval büszkélkedő csilis-kakukkfüves-zellercsipszes tükörtojást készítettem magamnak, nem másért, hanem, hogy kirántson az öntudatlanság állapotából. A parmezán és a petrezselyem már csak a nem túl magyaros ráadás voltak ( igaz színileg belefér a kis olaszos csavar), de ezekkel együtt már megérett arra, hogy feltegyem ide. Gyors, friss, csípős, ízletes.

hozzávalók 1 személyre:

1 friss csilipaprika
negyed zeller hajszálvékony hasábokra vágva
friss kakukkfű
fél csokor petrezselyem
parmezánszeletek zöldséghámozóval szeletelve
1 tojás
só, bors

Kevés olívaolaj és teavaj keverékét serpenyőben felmelegítem és beledobom a felkarikázott csilit, szigorúan a magjával együtt, de ez persze elhagyható :)) amikor egy kicsit megpirult akkor mehet a zeller. Folyamatosan keverem, mert ennek nem szabad odaégnie, csak olyan csipszállagúra pirulnia. Amikor már ropogós, akkor mehet a kakukkfű, a petrezselyem és rá a tojás. A tetejére pedig a parmezán. Aki nehezen ébred és a kávé sem elég, feltétlen próbálja ki :)) izmos na :)

2 megjegyzés:

  1. Ismét jót rötyögtem, köszi! :D
    Én annakidején szintén ezt kornyikáltam, csak a Lajos helyett Jalost mondtam mindig. :)))
    Ja, a tojgli meg nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Szia Pixie :)) már kissé unom, eddig feldobtam neki cserébe az előadást egy kis szalutálással, meg hej bekiáltásokkal, de mostanra már kicsit sok Lalosból :))

    VálaszTörlés