Oldalak

2011. március 31., csütörtök

Segítsütis kedvenceim...


...meg egy saját, ami ma nekem segített átvészelni egy munkaerőpiac órára való felkészülést...a téma is sok volt, számszerűsítve szembesültem a férfiakkal szembeni szegregációmmal, foglalkozási piramisban és bérekben való alulmaradásommal és a három gyerek (gonosz, rosszcsont gyerekek) miatt súlyos százalékokkal csökkenő munkaerőpiacra való visszatérésem lehetőségeiről. Ezen kívül - mégha bazividám téma is lett volna - az már önmagában fájdalmas, hogy ezekben a szép tavaszi időkben iskolai dolgokkal kell foglalkoznom és még csak most jön a java. Úgyhogy feltétlen meg kellett jutalmaznom magamat valamivel. Az már csak hab a tortán, hogy stílszerű legyek, hogy eljött a sütik ideje. Az idei Segítsütin résztvevő remekművek közül az én kedvenceim a következőek:

VKOrsi színes sütinyalókái
Grenadine málnalikőrös csokimousse tortája
Ízbolygó habos-csokis minitortája
Nemisbéka hardcore konyakmeggyes csokitortája

Kukkants be és növeld a licitet:))

Az én bőőőőőőőőőőőődületesen finom levendulás-citromos sajttortám hozzávalóival holnap foglak megismertetni titeket, mert még rittyentenem kell egy páverpojntot én és nőtársaim hátrányos helyzetének, de mindenféleképpen felteszem (már perszehogynem a páverpojntot, hanem a receptet), mert szemtelenül könnyű és kihagyhatatlan!!!!! :))

hozzávalók:

250 g csokibevonatos keksz
60 g teavaj kis darabokban
250 g mascarpone
250 g áttört tehéntúró vagy ricotta
200 g porcukor
2 egész tojás
2 sárgája
1 ek. cukorszirupban eltett levendulavirág
1 nagy vagy két kicsi citrom héja és az egyik leve
23 cm átmérőjű kapcsos forma

A kekszeket a teavajjal robotgépben összedolgozod, a formába nyomod, és a hűtőbe teszed, a krémsajtot a túróval homogénre kevered, hozzáadod a porcukrot, bele az egész tojások, majd a sárgák, végül pedig a citrom leve és héja. Mivel én voltam olyan szerencsés, hogy rendelkeztem cukorszirupban eltett levendulavirággal (by Narancslekvár) és abból is tettem a krémbe, de ez már csak a szentimentalizmusom, nyugodtan el lehet készíteni enélkül is. Ha kész, akkor a kihűtött kekszalapra öntöd, és 180 fokon 45 perc alatt megsütöd. Fontos, hogy hagyd a hűtőben kihűlni, különben szeletelhetetlen.

7 megjegyzés:

  1. én is napok óta sajttortáról álmodozom, és pont citromosról. Ennek elkészítésének legfőbb akadálya, hogy feküdnöm kell :( Úgyhogy ez most kill-állapotomban talál meg :) a pp-hez sok sikert, döngöld a földbe a pasikat!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  3. köszi Verám :)
    Früh, akkor nyissad meg ezt az ablakot, tedd le Ádám elé, és készíttetsd el vele, még neki is menni fog :))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Igorka!
    Akkor ha benne vagy, négyőtök között lemenne a döntő a héten az OVCS-ban! Üzenj, ha megvan az ajánlatod! Már nagyon várom! :))))

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos a torta és a képek is gyönyörűek :)

    VálaszTörlés