Az édes nyuszis kampányommal - amivel nagyon durván meg vagyok késve a korábbi posztban említettek miatt - a Fővárosi Állatkert felhívásához szeretnék csatlakozni. A meggondolatlan, öncélú és felelőtlen húsvéti kisállatvásárlás elleni legjobb ellenszer ezeknek az édes nyusziknak az elkészítése :) garantáltan szőr-, és bogyómentes, nem kér enni, hanem etetei magát. Nem vágyik símogatásra, sőt a szigorú bánásmódot kifejezetten kedveli, bevághatjuk a sütőbe tepsistől, egy szerény takarást igényel, hogy ne száradjon ki (mert persze vizet sem kér).
hozzávalók:
500 g liszt
1 tasak szárított élesztő
100 g porcukor
2 tasak vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 közepes tojás
200 ml zsíros tej
100 g lágy teavaj
a lekenéshez +1 tojás
mazsola
néhány szál spagetti
Sütőt 180 fokra kell előmelegíteni, de ezt elegendő megtenni a nyuszik formázása előtt.
A lisztet a porcukorral tálba szitálom, hozzáadom a vaníliáscukrot az élesztőt és a sót. Belereszelem a megmosott citrom héját (amivel persze csak a viaszréteget lehet eltávolítani, mindazt ami a bőrébe ivódott szépen belereszeljük a sütibe, tehát javallott a biocitrom). A tejet meglangyosítom. A száraz anyagokba mélyedés csinálok beleteszem a tojást és a vajat, majd elkezdem keverni és folyamatosan öntöm hozzá a langyos tejet. Jól formázható, lágy kelttészta lesz belőle. 1 órát kelesztem, ekkor kapcsolom be a sütőt is. Aztán hosszúkás hengert formázok belőle és olyan centis szeletekre vágom. A szeleteket egyenként lelapítom és tojás formájúvá alakítom. Aztán félig bevágom az egyik felét, ebből lesznek a fülei. Innentől a képzeletre vannak bízva a nyulak. Ha készen vannak, akkor lekenem tojással és megkapja a pofikáját a mazsolából és a bajszát a spagettiszálakból. 20 perc alatt megsül. Frissen, kihűlve a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése