...de a dolgok nem alakulnak a legjobban :)) ez itt fent (aki nekem nagyon tetszik a talpa miatt, de minden mása botrányos) az egyetlen tűrhető darab 6 tepsi kiporciózott macaronból. Ez azért rendesen ciki. Máshogy sül jénai sütőtálban és máshogy a rendes tepsiben. Előbbiben akkora talpakat növeszt, hogy az már nem is talp, hanem torony, utóbbiban éppcsak valamicskét. Az egyikben középen kell sütni a másikban lejjebb. A kakaós még csakcsak, de a sima fehérek azok nyitogatás, hőmérsékletlevétel és sütőajtókitámasztás ide-vagy oda, (mertperszecsakóvatosannehogyösszeessenek) meg is pirult. Utálnak a macaronok. Pedig én annyira szeretném őket :)) De nem adom fel. Csakazértsem. A-ka-rom.
És hát akkor itt a végeredmény, amit szinte már megszállott módon éjnek évadján, a Rádió 6ot hallgatva (olykor táncra perdülve) kísérletezgettem, mint valami őrült kémikus a titokzatos, kémcsövekkel (tepsikkel) telepakolt laboratóriumában. Ez a jelenlegi maximum, amit a sütőmből ki tudok hozni. Már közelítek, de azért még messze nem tökéletes. Talán tudom is az okokat. Nem is merem kimondani félvén attól, hogy többen néznek hülyének az elfogadhatónál, de jegyzeteltem közben, hogy melyik tepsin, milyen hőmérsékleten, és hányadik sütőfülbe csúsztatva mi lett a végeredmény. Mert bár Latsia letisztult, totál egyértelmű és mindenféle faxni nélküli macaronleírása engem is megszállottá tett, azért szerintem mégiscsak az lehet, hogy neki pont minden összejött. Nem tartom magam kezdőnek a konyhában, de 6-7 tepsi után el kellett volna jutnom oda, hogy ez valóban gyerekjáték :) Hát nem az, de én még mindig nem adom fel :) A leírást azért nem mellékelem, mert ha Latsia posztját elolvassátok, akkor titeket is megérint a macaronláz :))
Hát tényleg megérintett. Nem tudom ki merjem-e próbálni. :)De nagyon foglalkoztat.
VálaszTörlésPróbáld, próbáld, ki ne hagyd :) de csak ha csend van :) még jót isfog tenni! rádió be és hajrá :)))
VálaszTörlés