Oldalak

2011. november 6., vasárnap

Egy karácsonyi befutó


Tegnap vajas-túrós pogit sütöttem. Legyen elég annyi, hogy nem maradt időm befotózni, életem legjobban sikerült pogija lett, de ez nem az én érdemem, nem valami nagy durranás pogácsát sütni, de ez a recept verhetetlen. A www.desszer.eu oldalon található, és ajánlom mindenki figyelmébe. Nálunk hatalmas karriert futott be. Nem véletlen, hogy nincs róla kép :) Kellett bele két sárgája, tehát a fehérjével kellett kezdenem valamit. Nem töprengtem túl sokáig, mert a citromos habcsók csak úgy magában is remek választás, de én most felturbóztam egy kevés kurkumával, egy lehelletnyi mézeskalácsfűszerrel, egy evőkanál mézzel és két marék, aprított diákcsemegével. Az egész nagyjából 20 perc alatt készül el mindennel együtt, persze érdemes még hagyni száradni kicsit, de én bevallom, hogy sokkal jobban szeretem úgy, ha a közepe még ragad egy kicsit. Egyszóval neki sem veszem elő a sütis pléhdobozt, mert egész biztos, hogy a bringázásból hazatérők egy morzsát sem fognak hagyni belőle. Éreztem én, hogy jól kell időzítenem. Eszméletlen finom. Tilos pontos mértékegységeket használni.

A recept érzésre:

2 tojásfehérje
fél citrom leve
1 narancs héja
1 marék aprított diákcsemege
1 ek. méz
1 púpozott kk.őrölt kurkuma
4-5 ek. porcukor
1 kk. sütőpor

A fehérjékhez hozzáadtam a citromlevet, belereszeltem a narancshéjat és miközben a kézi mixerrel kevertem szépen hozzáadagoltam a porcukrot, a sütőport, majd a mézet és végül a kurkumát. A diákcsemegét nagyjából felaprítottam és belekevertem. Kávéskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe apró kis halmokat tettem és először úgy 5 percig 200 majd 150 fokos sütőben további 10 percig sütöttem-szárítottam. Verhetetlen. Biztos, hogy lesz a karácsonyi aprósütis részlegen az asztalon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése